lauantai 10. elokuuta 2002

Yövuorossa


Vaalean harmaan tekemiseen käytettiin kimröökiä (nokimustaa). Tätä pulveria ei tarvita paljon -- Ennakkotietojen mukaan meidän annokseen n. 24 grammaa. Sen verran olimme saaneet valistusta, että nokimusta kannattaa sekoittaa pieneen määrään saippuavettä (meillä Fairy) erillisastiassa (saippua laskee veden pintajännitystä, jolloin se menee paremmin sekaisin). Nokimusta lisättiin keitokseen siivilän läpi ja sekoitettiin.

Koemaalaus + kuivatus nuotion tulessa (myöhemmin kuumailmapuhaltimella :-) osoitti, että peittävyys ei ole hyvä ja maali on täynnä pieniä "kiviä". Möykyt havaittiin titaanivalkoiseksi, jonka pintaan oli muodostunut kova kerros (tärkkelystä?). Koska osa titaanivalkoisesta oli möykkyjen sisällä, ei maalissa ollut riittävästi peittävyyttä.

Nostimme padan uudestaan tulille -- Päätimme kokeilla lämmitystä ja tehosekoitusta porakoneella. Siivilällä siiviöitiin möykkyjä erillisastiaan jotta voidaan kehitellä menetelmä pallojen avaukseen. Lämmitys ja sekoitus ei auttanut ongelmaan. Joten lopetimme lämmityksen, laitoimme padan päälle stryrox-levyn ja peittelimme rosvopaistit maakuoppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti