torstai 29. heinäkuuta 2004

Kuinka keittomaali on kestänyt?

Pari vuotta on kulunut ja maali on säilynyt alkuperäisessä kuosissaan. Kaikki siis hyvin tällä saralla. Maalilla yritettiin maalata roskakatos vielä vuosi keittämisestä, mutta niin vanha maali ei enää pysynyt laudassa pitkään.

Teimme tänä kesänä pihavajan, jossa ei ole tietenkään vastaavia hengittävyysvaatimuksia, joten ostimme sitä varten "muovimaalin". Halusimme saman värin, joten ei muuta kuin mallilaudan kanssa rautakauppaan. Huomasimme, että kannattaa katsoa ensin mallivärit paperilla ja sen jälkeen painua mallipuupalan kanssa ulos vertailemaan auringonvaloon. Tällä metodilla löydettiinkin värisävy. Maalimme värisävyn kohdalla on rautakaupan sävytyskoneella maininta "Rauhala" -- Kannustalon vuoden 2000 Tuusulan asuntomessujen talo, josta meidänkin värin metsästys oli alkuaan lähtöisin!

3 kommenttia:

 1. Meidän taloprojekti on siinä vaiheessa, että talven aikana on hauduteltava miten keittomaaliasia ratkaistaan; nimittäin värin osalta. Teidän talon väri miellyttää silmää, mutta paljon on kuitenkin kuultu juttua vaaleiden keittomaalien kestosta jne.
  Täytyy siis kysyä, että miltä maali näyttää nyt v.2010, yhtä hyvältä kuin kaksi vuotta maalaamisesta vai onko kärsinyt kovasti?

  VastaaPoista
 2. Kyllä etelän puoli on selvästi haalistunut. Se, että haittaako se onkin toinen kysymys, varsinkin kun väri on muutenkin vaalean siniharmaa. Myöskään mitään teknistä syytä pikaiseen maaualaukseen ei ole, kun seinät pysyvät kuivina ja rakenne on hengittävä.

  Harkinnassa on järjestää uudet talkoot seuraavan 5 vuoden sisään. Nyt kun osaamme keittää maalin ilman pigmenttipaakkuuntumisongelmaa, uskon saavamme aikaan myös entistä peittävämpää maalia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksesta! Meillä puntarointi jatkuu ja Panu Kailan kirjat ovat kovassa käytössä. Onneksi kesään on vielä aikaa ja päätöksen teolle aikaa.

  VastaaPoista